23 Oct 2011

Snake Style u Kini!

5. Internacionalno Wudang Tai Chi takmicenje se održalou periodu od 9. do 15. oktobra 2011. u gradu Wudang, posebnoj zoni i sedištu Wudang Wushu Association.
Planirano je 4 dana takmičenja koje će takmičari upotpuniti seminarima Wudang Tai Chi Chuana, Yangsheng Qigonga i praktičnim savetima za poboljšanje kvaliteta života. Sve seminare drže vrhunski majstori Wudanga.

Otvaranje 5. Internacionalnog Wudang Tai Chi takmičenja je održano 9.oktobra na Wudang internacionalnom stadionu za Wushu razmenu. Na samom takmičenju je učestvovalo preko 350 učesnika iz 28 zemalja, a kao predstavnik Srbije na takmičenju je ucestvovao Saša Balanesković, instruktor Snake Style Tai Chi Chuan škole Peng.

Otvaranju takmičenja su prisustvovali sekretar posebne zone Wudanshan i predsednik Wudang Wushu Association – Li Faping, gradonačelnik Shi Yana, Zhou Ji, predsednik kineske Wushu asocijacije Gao Xiaojun, zamenik guvernera Hubei provincije – Tian Chengzhong i podpredsednik kineskog Olimpijskog komiteta – Wang Jun koji je i otvorio takmičenje.
Svi prisutni su imali prilike da uživaju u ceremoniji otvaranja “Tai Chi Wudang” koju je osmislio i režirao Chen Weiya, zamenik direktora ceremonije otvaranja Pekinških Olimpijskih igara I direktor ceremonije otvaranja Azijskih igara u Gunagzhou.